Головна сторінка >> Кетчуп з кабачків на зиму – просто і дуже смачно!
Кетчуп з кабачків

Кетчуп з кабачків на зиму – просто і дуже смачно!

Кетчуп з кабачків на зиму – запрошую на смачний, домашній кетчуп з кабачків у банках. Ця чудова паста замінює магазинний кетчуп та має дуже універсальне застосування. Це рецепт навіть для новачків.

– Тільки найважливіші інгредієнти

– відмінний спосіб використання кабачків

– відмінно підходить для піци, запіканок, бутербродів.

  • Час приготування: 1 година 40 хвилин
  • Час пастеризації: 15 хвилин
  • Порції: 2800 мл кетчупу
  • Калорійність: 60 в 100 мл кетчупу
  • Дієта: безглютенова, веганська, вегетаріанська

Складові:

  • 2 кг кабачків – приблизно 6 штук
  • 1 кг цибулі – 4 середні цибулини
  • 2 середні яблука – близько 400 г
  • 6 зубчиків часнику – 30 г
  • менше пів склянки дрібного цукру – 100 г
  • менше пів склянки спиртового оцту – до 110 мл
  • 2 столові ложки солі – близько 25 г
  • 2 банки по 200 грамів томатної пасти 30%
  • спеції: ложка солодкого перцю, чайна ложка орегано, половина чайної ложки перцю

Кетчуп з кабачків на зиму

Кетчуп з кабачків 1
Кетчуп з кабачків 2

Рецепт кетчупу з кабачків

Яблука, кабачки, часник та цибулю вимийте під холодною проточною водою та обсушіть. Я використав зелені кабачки, але можна й жовті. Для кабачкового кетчупу можна використовувати будь-які яблука, але не надто кислі та досить тверді.

Цікаво  Шведський салат з огірків на зиму - дуже простий рецепт!
рецепт 3

Кабачки очистити та розрізати вздовж на четвертинки. При необхідності виріжте насіння розетку.

Кетчуп з кабачків 4

Видаліть із молодої цибулі жорсткі шари, обріжте кінці й, можливо, наріжте цибулю на дрібніші шматочки, щоб її було зручно подрібнювати в кухонному комбайні зі спеціальною насадкою для натирання овочів.

Кетчуп з кабачків 5

Яблука очистити від шкірки, вирізати насіння і також нарізати більш дрібні шматочки.

Кетчуп з кабачків 6

Шматочки кабачків, цибуля та яблука натерти на великій сітці, бажано за допомогою м’ясорубки зі спеціальною насадкою для шатківниці овочів. Ви також можете використовувати кухонний комбайн із відповідними дисками. Якщо у вас є лише звичайна тертка, натріть на ній кабачки та яблука, а цибулю наріжте дуже дрібно.

Помістіть натерті овочі (не видавлюючи сік) у каструлю об’ємом не менше 4 літрів. Додайте дві столові ложки солі, тобто. приблизно 25 г солі, і менше ніж пів склянки дрібного цукру, тобто. приблизно 100 г цукру (можна трохи цукру). Все перемішати й довести до кипіння.

Як тільки овочі закиплять, зменште потужність конфорки так, щоб вміст каструлі лише трохи кипів. Варити натерті овочі протягом години. Рекомендується перемішувати все це дерев’яною ложкою кожні кілька хвилин.

Рецепт кетчупу з кабачків

Порада: Можна також змішати натерті кабачки з цибулею із сіллю і покласти в скляному посуді, накривши кришкою, на кілька годин у холодильник (навіть на ніч). У цибулі та кабачка за цей час витече сік, але ви його не виливаєте. Ви продовжуєте змішувати цей м’якуш з яблуком і цукром і готувати, так само як описано вище. Навіщо така процедура? Оскільки за ніч овочі дали сік, то при варінні в каструлі вони швидше стануть м’якшими, а зайва вода швидше випарується. Однак, я не використовую цей метод.

рецепт 7

Через годину варіння кабачків, цибулі та яблук із цукром та сіллю у вас вийде досить густа паста.

Цікаво  Сухі малосольні огірки: смачні та хрусткі огірочки!
Кетчуп з кабачків 8

Тепер додайте очищені та нарізані на дрібніші шматочки зубчики часнику, 2 банки 200 г 30% томатної пасти гарної якості, столову ложку солодкого перцю, чайну ложку сушеного орегано чи свіжого листя орегано та половину чайної ложки перцю. Нарешті, додайте менше половини склянки оцту, краще використовувати до 110 мл оцту.

Порада : Ви також можно взяти яблучний оцет, який я рекомендую використовувати навіть трохи більше спирту. Коли справа доходить до томатної пасти, багато читачів, ймовірно, запитують, чому б не використовувати свіжі помідори. У свіжих помідорах занадто багато води, і їх довелося б готувати окремо протягом багатьох годин, перш ніж вода випарується і продукт сконденсується належним чином.

рецепт 9

Все перемішати та варити на повільному вогні 20 – 25 хв.

Цікаво  Маринований буряк - найпростіший покроковий рецепт!
Кетчуп з кабачків10

Кетчуп з кабачків майже готовий до розфасовки банками. Однак спочатку його потрібно ретельно перемішати. Я використовую для цього занурювальний блендер. Після змішування перевірте смак кетчупу і за необхідності додайте, наприклад, ще трохи солі чи перцю.

Підготуйте вісім чистих баночок приблизно 350 мл кожна. Ідеально підійдуть ще гарячі банки (наприклад, взяті прямо з духовки /температура не вище 110 градусів/або з каструлі з окропом). Важливо, щоб вони мали загальний обсяг близько 2800 мл. Банки повинні бути ідеально чистими та бажано з окропом. Так само і кришки. Використовуйте лише непошкоджені банки та кришки.

Кетчуп з кабачків на зиму

Киплячий кабачковий кетчуп розкласти по банках і одразу закрутити. Не додавайте кетчуп повністю. Залиште не менше 1 см вільного місця. Переверніть банки нагору дном і залиште на годину. Банки можна додатково накрити рушником (щоб вони повільніше остигали), але це не обов’язково.

рецепт 11
Кетчуп з кабачків 12

Зберігайте банки з кетчупом у прохолодному, темному та сухому місці до двох років. Він підходить для страв на грилі, запіканок або піци. Домашній кетчуп з кабачків також чудово підходить для бутербродів. Можливо, у вас є інші ідеї щодо використання такого кетчупу?

Смачного.

Прокрутка до верху