Головна сторінка >> Варення з червоної смородини на зиму: простий рецепт!
Варення з червоної смородини

Варення з червоної смородини на зиму: простий рецепт!

Варення з червоної смородини на зиму – чудова ідея для вживання кислої смородини у пік фруктового сезону. Варення з червоної смородини готується дуже просто. Все, що вам потрібно, це свіжі фрукти та цукор.

– дуже простий рецепт

– всього 2 основні інгредієнти

– відмінне варення для бутербродів і не тільки

  • Час приготування: 15 хвилин
  • Час приготування: 2 години 30 хвилин
  • Порції: 800 мл варення
  • Калорійність: 160 в 100 мл варення
  • Дієта: безглютенова, веганська, вегетаріанська

Складові:

  • 1 кг червоної смородини
  • склянка цукру – 250 грамів
  • Варення з червоної смородини на зиму

Отримав 4 баночки варення зі смородини місткістю 200 мл кожна.

Для варення з червоної смородини я використав звичайний дрібний цукор. Оскільки смородина досить кислий фрукт, виключив зі складу лимонний сік. Без лимонного соку варення виходить не таким насиченим і соковитим червоним, але таким же смачним і чудово фруктовим.

Цікаво  Помідори в желе на зиму: дуже просто та смачно!
Варення з червоної смородини 1

Рецепт варення з червоної смородини

Для приготування варення зі смородини можна використовувати червону, чорну й білу смородину. Найпопулярніша червона смородина і саме з неї я найчастіше готую смородинове варення. Червона смородина також має тонку й ніжну шкірку, ніж чорна смородина. Чорні не такі кислі, як червоні.

Смородину миємо під холодною водою. Висушіть і зніміть з «гілочок» лише плоди.

Варення з червоної смородини 2

Помістіть смородину в каструлю з товстішим дном і додайте повну склянку цукру.

Варення з червоної смородини 3

Встановіть середню потужність пальника. Буквально за кілька хвилин фрукт пустить сік, а цукор повністю розчиниться. Коли джем почне кипіти, зменште потужність пальника до мінімуму, щоб він трохи «булькав».

рецепт 4

Приготуйте собі дерев’яну ложку й іноді помішуйте смородинове варення. У процесі варіння смородина повністю пустить сік і варення вийде однорідно фруктовим та густим. Зайва вода випарується, а варення потемніє.

Цікаво  Яблучне пюре на зиму у домашніх умовах - смакота!
Варення з червоної смородини 5

Варення з червоної смородини готове через 2,5 години варіння на мінімальній потужності конфорки. Рекомендую звичайні банки для тривалого варення. Традиційні банки з кришкою, що загвинчується, можуть зберігатися в коморі набагато довше, ніж консервні банки.

Приготуйте собі пропарені та висушені банки та кришки. Я вибрав 4 баночки по 200 мл кожна. Я постійно тримаю каструлю із варенням на плиті на мінімальній потужності. Невеликим ополоником розливаю варення по банках і одразу закриваю кожну банку.

Я рекомендую вам підготувати кухонну тканину, щоб тримати банки через неї… буде спекотно. Ніколи не доливайте джем. Залиште не менше одного см вільного простору у банку. Отже, приготуйте паперовий рушник. Банки добре закрити й перевернути вгору дном на годину. Після цього вони повинні повністю закритися.

Цікаво  Смачний буряк з перцем на зиму

Додаткова пастеризація:

Пастеризація банок у каструлі з киплячою водою. На дно широкої каструлі покладіть бавовняну тканину або нову пелюшку. Поставте банки поруч один з одним, але не так, щоб вони торкалися один одного. Налийте воду максимум на 3/5 висоти банок. Встановіть пальник на середню потужність та доведіть воду до кипіння. Зменште потужність до мінімуму та пастеризуйте банки близько 40 хвилин.

рецепт 6
Варення з червоної смородини 7

Зберігайте банки зі смородиновим варенням у прохолодному та затіненому місці. Це може бути льох, комора або шафа під сходами. Домашнє варення зі смородини – відмінне доповнення до млинців або каш.

Смачного!

Прокрутка до верху