Головна сторінка >> Домашній ароматний яблучний компот – дуже смачно
Домашній ароматний яблучний компот

Домашній ароматний яблучний компот – дуже смачно

Домашній ароматний яблучний компот – це напій, який дуже рекомендую готувати восени та взимку. Перегляньте мій улюблений і найпростіший рецепт ідеального яблучного компоту.

Інгредієнти:

  • 1500 г улюблених яблук – бажано змішаних сортів
  • 1500 мл води

Домашній ароматний яблучний компот

Домашній ароматний яблучний компот
Домашній ароматний яблучний компот

Близько 1,5 кг яблук дуже ретельно вимийте. Рекомендую використовувати 1-2 яблука різних сортів. Варто змішати кисло-солодкі яблука. Нехай в одних буде світлий м’якуш, а в інших жовтий. Чим більший сорт, тим якіснішим буде компот.

Видаліть тільки плодоніжки та наріжте яблука дрібнішими шматочками. Для мене це були товсті шматочки. Компот варю разом з насінням. Викладаємо шматочки яблук у велику каструлю з товстим дном. Залити 1,5 л води. Накрити каструлю кришкою.

Порада: щоб збагатити смак компоту, ви можете також додати жменю інших фруктів. Рекомендую вибрати: шматочок груші; 2-3 сливи без кісточок; кілька ягід малини; жменя свіжої або сушеної журавлини; жменя садового винограду; паличка кориці.

Порада: ви також можете зварити дуже хороший компот зі шкірок і «сердечок», які залишилися у вас, наприклад, від приготування яблучного пирога. Якщо таких «відходів яблучного пирога» у вас, наприклад, близько 500 грамів, то потрібно лише додати 1 кг яблук.

рецепт

Варіть компот весь час під кришкою, на повільному вогні, приблизно 30 хвилин або поки яблука не почнуть розвалюватися. Якщо у мене є крихітне яблучко, я іноді кидаю його в каструлю з майже готовим компотом і варю хвилин 5-7, щоб воно розм’якшилося. Потім виловлю їх після варіння і відкладаю для прикраси, коли наливаю компот у глечик.

Цікаво  Смачне гарбузове лате з ароматними спеціями

Порада: в кінці варіння компоту можна також додати, наприклад, тільки цедру, попередньо видаливши з неї насіння ванілі. У компоті така цедра ще буде виділяти багато аромату.

Домашній ароматний яблучний компот
Домашній ароматний яблучний компот

Спочатку перелийте компот в глечик, а потім використовуйте широке, металеве ситечко з маленькими отворами. Порції товстої яблучної м’якоті та шкірки викладіть на ситечко і потріть ложкою, щоб отримати якомога більше яблучної м’якоті. Так ви отримаєте ще більше, ароматніший і густіший компот. Всього зробили 1800 мл яблучного компоту.

рецепт

Гарячий компот вилити в каструлю. Можна прикрасити листочками свіжої м’яти або 2-3 гвоздиками. Також підійдуть часточки лимона або апельсина і шматочок імбиру. Суміш різних яблук роблять його ідеальним на смак, і ніколи не додаю в нього підсолоджувачів. Але якщо ви віддаєте перевагу ще більш солодким компотом, додайте трохи цукру або додайте чайну ложку меду.

Цікаво  Як приготувати холодну каву?
Домашній ароматний яблучний компот

Дивіться також цікавий рецепт Коктейль із селери та банана – ідеальний для літа

Смачного!

Прокрутка до верху