Головна сторінка >> Перевірений рецепт шарлотки з яблуками
Перевірений рецепт шарлотки з яблуками

Перевірений рецепт шарлотки з яблуками

Перевірений рецепт шарлотки з яблуками – поширений пиріг з яблуками. Особливо смачною така випічка виходить на основі бісквітного тіста. Випікайте з доступного набору інгредієнтів чудову шарлотку на сметані. Створити кулінарний шедевр допоможе перевірений рецепт.

Кілька століть тому в Англії шарлотка була солодким пудингом з хліба з яблуками. Вважають, що до цього рецепта внесли корективи французькі кухарі, які додали до рецептури заварний крем. Так з’явилася класична французька шарлотка. Сьогодні тісто для ласощів готують на основі збитих із цукром яєць та борошна, щедро присмачують пиріг яблучною начинкою. У цьому рецепті до бісквіта додають сметану, тому шарлотка виходить щільною і з рум’яною скоринкою. Попри велику кількість яблук, тісто добре пропікається та має пористу структуру.

Цікаво  Банановий хліб - рецепт приготування з фото!

Інгредієнти

  • Порції 8
  • Яблуко 5 шт.
  • Куряче яйце 3 шт.
  • 20% сметана 150 г
  • Цукор 200 г
  • Пшеничне борошно 250 г
  • Соняшникова олія 80 мл
  • Сіль на смак
  • Розпушувач 10 г
  • Екстракт ванілі 1 ч. л

Перевірений рецепт шарлотки з яблуками

  1. Збийте яйця із цукром
Перевірений рецепт шарлотки з яблуками
Перевірений рецепт шарлотки з яблуками

Розбийте яйця в місткість для приготування, додайте щіпку солі та цукор. Збийте масу міксером 2-3 хвилини. Цукор повинен повністю розчинитись, а яєчна маса перетвориться на пишну піну.

  1. Додайте сметану
рецепт

Додайте до яєчно цукрової суміші сметану. Перемішайте суміш силіконовою лопаткою. Влийте в тісто соняшникову олію та ванільний екстракт. Усі інгредієнти змішайте до однорідності. Ванільний екстракт можна замінити на ванільний цукор.

  1. Додайте борошно та розпушувач
Цікаво  Йогуртовий торт - простий рецепт приготування!
Перевірений рецепт шарлотки з яблуками
Перевірений рецепт шарлотки з яблуками

Змішайте борошно з розпушувачем. Просійте борошно через сито в тісто, перемішайте. Вийде густа маса без грудочок.

  1. Наріжте яблука
рецепт

Промийте та обсушіть 3 яблука, очистить й видаліть серцевину. Наріжте невеликими шматочками. Додайте яблука в тісто і перемішайте. Окремо наріжте 2 яблука тонкими слайсами. Очищати від шкірки їх не потрібно, видаліть лише серцевину. Ці яблука знадобляться для декору пирога.

  1. Сформуйте та випікайте пиріг
Перевірений рецепт шарлотки з яблуками

Викладіть пергамент, змастіть невеликою кількістю олії. Перекладіть тісто у форму й розподіліть по всій поверхні. Для декору викладіть яблучні слайси по колу, злегка вдавлюючи в тісто. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 ° C духовці близько 1 години. Перевіряйте готовність зубочисткою. Готовий пиріг остудіть, посипте невеликою кількістю цукрової пудри та подавайте на стіл.

Цікаво  Торт малинова хмаринка - просто та смачно!

Дивіться також: Бісквітна шарлотка з яблуками

Смачного!

Прокрутка до верху