Головна сторінка >> Смажена квашена капуста – рецепт приготування!
Смажена квашена капуста

Смажена квашена капуста – рецепт приготування!

Смажена квашена капуста – найкраще доповнення до свинячої відбивної з картоплею і не тільки. Запрошую вас за своїм улюбленим, перевіреним та докладно описаним рецептом.

– можна зробити з домашньої квашеної капусти

– до змісту також входить варіант для капусти з беконом

– кілька порад щодо подачі смаженої капусти

  • Час приготування: 1, 20 хвилин
  • Кількість порцій: близько 1400 г капусти
  • Калорійність: 95 на 100 г

Складові:

  • 1 кг квашеної капусти – вага перед приготуванням соку
  • 400 г цибулі, наприклад, цукор – приблизно 2 великі шматочки
  • 100 г моркви – 1 середня штука
  • 750 мл води – 3 склянки
  • 70 г олії – приблизно 7 ст.
  • 3 ложки пшеничного борошна – 30 грамів
  • спеції й трави: чотири зерна запашного перцю; 1 лавровий лист; 1/3 чайної ложки меленого перцю; 1 без гірки ложка цукру чи меду

Смажена квашена капуста

Смажена квашена капуста 1
Смажена квашена капуста

Рецепт смаженої квашеної капусти

Віджати від соку кілограм квашеної капусти. Я так не роблю, але якщо у вас дуже кисла капуста і ви віддаєте перевагу більш м’якому смаку, можна додатково промити капусту водою і ще раз віджати. Після віджиму соку в мене залишилося 700 г квашеної капусти. Висушену капусту наріжте грубо, щоб її було легко одягати і їсти. Помістіть капусту в каструлю середнього розміру із товстим дном.

Цікаво  Печена картопля з салом в духовці
рецепт 2
Смажена квашена капуста

У каструлю з капустою налити 3 склянки води, тобто 750 мл води. Якщо ваша квашена капуста містить ще моркву, її можна не додавати, але я зазвичай все одно додаю моркву середнього розміру, яку спочатку очищаю, а потім натираю на великій тертці. У горщик також покладіть чотири зерна запашного перцю, 1 лавровий лист; 1/3 чайної ложки без гірки меленого перцю та столова ложка без гірки цукру чи меду. Перемішати все.

Накрийте кришкою каструлю і відваріть капусту. Як тільки капуста закипить, зменште потужність конфорки до такої, щоб капуста лише злегка кипіла. Варити капусту до м’якості. Вона має бути м’яким, але не розвалюватися. Приготування капусти може тривати 30-40 хвилин. Багато залежить від самої капусти та ваших уподобань. Якщо під час приготування у вас закінчилася вода, ви можете долити її. Однак у цьому не повинно бути потреби.

Порада: Ви можете додати в каструлю дрібку кмину (молотого або цільного) або трохи любисток.

Смажена квашена капуста 3

Рецепт

Поки капуста вариться, приготуйте заправку. Почніть нагрівати сковороду середнього розміру. Встановіть середню потужність пальника. Влийте сім столових ложок олії (у вегетаріанському варіанті олію можна замінити топленим маслом). Через деякий час додати очищену і нарізану цибулю (я використовував цукрову). Обсмажуйте їх 20-25 хвилин на середній або трохи меншій потужності конфорки, щоб цибуля красиво глазурувалась і підрум’янилася, але не підгоріла. Кожні кілька хвилин перемішуйте дерев’яною ложкою.

Цікаво  Хот доги у домашніх умовах у булочці з сосискою!
рецепт 4
Смажена квашена капуста

Все, що потрібно зробити, це додати заправку до вареної капусти.

Насипте на сковороду з обсмаженою цибулею три столові ложки борошна пшеничного (або пшеничного борошна з полби) або вівсяного борошна і відразу починайте перемішувати вміст сковороди. Борошно у поєднанні зі смаженою цибулею має почати пінитися. Через деякий час додати в каструлю трохи бульйону з каструлі з капустою. Перемішайте все відразу,потім додайте ще киплячого бульйону.

Додайте стільки, щоб він не був занадто густим і його можна було вилити в каструлю з капустою. Виклавши всю заправку в каструлю, змішайте капусту зі смаженим і ще раз доведіть до кипіння, потім вимкніть. Перевірте його смак і, якщо необхідно, додайте більше перцю або цукру. Я ніколи не солю, але це справа смаку.

Порада: Якщо у вашій вареній капусті мало бульйону, то додайте в каструлю в цілому не більше пів склянки окропу. Ніколи не наливайте в сковороду спочатку воду, а потім борошно, бо борошно перетвориться на корж з тіста. Весь процес приготування займає не більше хвилини двох. Ви тримаєте каструлю на конфорці з малою потужністю.

Смажена квашена капуста 5
Смажена квашена капуста

Смажена квашена капуста готова до подачі відразу після її відварювання із заправкою. Його можна їсти як окрему страву. Найкраще підходить для традиційних свинячих відбивних, м’ясного фаршу або інших м’ясних чи овочевих котлет, подається з картоплею, картопляними кнедликами. Смажену квашену капусту не обов’язково їсти того ж дня. Його можна сміливо ставити в холодильник та розігрівати навіть через два-три дні.

Цікаво  Піца на грилі - простий рецепт приготування!
рецепт 6
Смажена квашена капуста
Смажена квашена капуста 7
Смажена квашена капуста

Смачного!

Прокрутка до верху