Головна сторінка >> Найкращі фільми жахів про будинки та особняки – ТОП 10
Найкращі фільми жахів про будинки та особняки - ТОП 10

Найкращі фільми жахів про будинки та особняки – ТОП 10

Найкращі фільми жахів про будинки та особняки – улюблений сеттинг постановників, які працюють у жанрах містики та жахів. Мова як про величні замки минулого, так і про сучасні заміські апартаменти, які також підходять для створення камерних історій, що леденять душу. Представляємо тематичні хорори про лякаючі житла на будь-який смак.

Сяйво (The Shining 1980)

Найкращі фільми жахів про будинки та особняки - ТОП 10
Найкращі фільми жахів про будинки та особняки – ТОП 10
  • IMDb: 8.4

Зіткнувшись із глибокою творчою кризою, письменник Джек Торренс погоджується на посаду доглядачем готелю «Оверлук» у мертвий сезон. Він сподівається, що повна ізоляція від зовнішнього світу дозволить йому завершити роботу над книгою. Разом із Джеком у готель переїжджають його дружина Венді та маленький син Денні, який страждає від жахливих видінь. Тут головним героям доведеться прожити довгих п’ять місяців. Оскільки всі шляхи до «Оверлука» замітають снігом, розраховувати в зимовий період вони зможуть лише на себе. Незабаром після переїзду Денні зауважує, що в будинку твориться щось недобре.

Інші (The Others 2001)

фільми
  • IMDb: 7.6

Кінець Другої світової війни. У величезному заміському особняку проживає мати, яка сама виховує сина і дочку. Так як діти страждають на рідкісне шкірне захворювання, через яке не переносять сонячне світло, всі двері в будинку замикаються на ключ, а вікна завжди завішані. Якось на порозі з’являються троє нових слуг. З їх приходом починають творитися речі, що не піддаються логічному трактуванню.

Цікаво  23 цікавих фільмів про цвинтар

Перебіжчик (The Changeling 1979)

Найкращі фільми жахів про будинки та особняки - ТОП 10
Найкращі фільми жахів про будинки та особняки – ТОП 10
  • IMDb: 7.2

У житті знаменитого композитора Джона Рассела відбувається страшна трагедія: на очах чоловіка гинуть його дружина і маленька дочка. Поховавши найближчих людей, вдівець переїжджає в інше місто і поселяється в особняку, де, на думку місцевих, твориться всяка чортівня. Спочатку Джон ставився до історій про примари зі скепсисом, але незабаром все змінюється.

Привиди у Венеції (A Haunting in Venice 2023)

фільми
  • IMDb: 6.8

Повоєнна Венеція. Всесвітньо відомий детектив Еркюль Пуаро відійшов від справ і навіть не думає повертатися до розкриття злочинів. Щоб настирливі шанувальники та потенційні клієнти його не дошкуляли, вусатий бельгієць наймає як охоронця колишнього офіцера поліції Віталі Портфаліо. Однак давня знайома, королева детективного жанру Аріадна Олівер, все ж таки вплутує Пуаро в чергову авантюру. Напередодні Дня Усіх Святих письменниця переконує детектива відвідати спіритичний сеанс у палаці, що належить оперній співачці Ровені Дрейк, де, як можна здогадатися, відбувається вбивство, розплутати яке по плечу тільки Пуаро.

Привид будинку на пагорбі (The Haunting 1999)

Найкращі фільми жахів про будинки та особняки - ТОП 10
Найкращі фільми жахів про будинки та особняки – ТОП 10
  • IMDb: 4.9

Колись це був розкішний особняк, але сьогодні старий будинок лише збирає пил. Ось вже півстоліття будинок відмовляються купувати. Причиною тому — найнеприємніший інцидент, що стався тут із колишнім власником. Про події, що трапились у стінах будинку, складено чимало легенд. Проте лікар Мерроу у них не вірить. Коли до нього за допомогою звертається група людей, які страждають на безсоння, психолог вирішується на зухвалий експеримент і відправляє пацієнтів у цей будинок на пагорбі.

Цікаво  Цікаві фільми та серіали - ТОП 15

Паранормальне явище (Paranormal Activity 2007)

фільми
  • IMDb: 6.3

Кеті та Міка — молода парочка, яка щойно переїхала до нового будинку. Закохані впевнені, що їм вдасться побудувати міцну сім’ю. Однак після заселення вони приходять до висновку, що в будинку творяться дива. Щоб у всьому розібратися, Міка встановлює в кожній кімнаті камери, що цілодобово фіксують те, що відбувається.

Варвар (Barbarian 2022)

Найкращі фільми жахів про будинки та особняки - ТОП 10
Найкращі фільми жахів про будинки та особняки – ТОП 10
  • IMDb: 7

Історія починається з того, що темношкіра дівчина приїжджає по роботі до Детройта. Попередньо вона орендувала через сервіс невеликий будинок, де розраховувала переночувати. Прибувши на місце, вона з подивом виявляє, що в приміщенні вже незнайомець із зовнішністю Білла Скарсгарда. Як виявилося, криповий хлопець також винайняв це житло, але через інший сервіс. Безладдя змушує двох незнайомих людей заночувати в одному будинку. Недовіра випадкових сусідів один до одного зростає з кожною хвилиною.

Тобі кінець! (You’re Next 2011)

фільми
  • IMDb: 6.5

Велике сімейство Девідсон збирається під дахом будинку, розташованого у тихому передмісті. Житло належить пенсіонерам Полу та Обрі, які вирішили зустріти тут старість. З нагоди їхньої річниці в будинку збираються всі їхні четверо дорослих дітей зі своїми другими половинками. Здавалося б, попереду на сім’ю чекає урочиста вечеря, яка дозволить їм згадати про минуле і як слід повеселитися. Однак під покровом ночі будівлю оточують таємничі психопати у тваринах. Непрохані гості приймаються винищувати героїв, що зібралися в будинку, одного за іншим найвитонченішими способами.

Цікаво  10 найкращих фільмів про Санту-вбивцю

Багряний пік (Crimson Peak 2015)

Найкращі фільми жахів про будинки та особняки - ТОП 10
Найкращі фільми жахів про будинки та особняки – ТОП 10
  • IMDb: 6.5

Кінець ХІХ століття. В Америку з Великої Британії припливає аристократ Томас Шарп, якого супроводжує його сестра Люсіль. Тут привабливий баронет знайомиться з Едіт Кушінг, дочкою багатого будівельного магната. Та закохується в іноземця з першого погляду і після раптової смерті батька погоджується переїхати до нього на Туманний Альбіон. Молодята поселяються в родовому маєтку Шарпа, прозваному місцевими «Багровим піком». Згідно з легендою, в будинку, який явно потребує капітального ремонту, мешкають злі духи. Вже незабаром Едіт у цьому наочно переконається.

Сіністер (Sinister 2012)

фільми
  • IMDb: 6.8

Еллісон Освальт — затребуваний автор детективів, який разом із дружиною та дітьми переїжджає до будинку з поганою репутацією. Той факт, що всі минулі мешканці знайшли мертвими, спочатку нікого не турбував. Навпаки, трагедія, що трапилася тут, надихає Еллісона на написання наступного роману. Розбираючи старий мотлох, він знаходить у будинку коробку з домашніми відеозаписами. Поринаючи в особисте життя померлих, головний герой не помічає, як над його власною родиною нависає смертельна загроза.

Дивіться також: Найкращі фільми схожі на «Невидимий гість» «The Invisible Guest»

Прокрутка до верху