Головна сторінка >> Бургер в домашніх умовах: простий рецепт з фото!
Бургер в домашніх умовах

Бургер в домашніх умовах: простий рецепт з фото!

Бургер в домашніх умовах – найсмачніший бургер із соковитою котлетою з яловичини. Хрумкий бекон, смажений сир, свіжі овочі та гірчичний соус.

– чудова ідея для вечері

– Простий соус з трьох інгредієнтів

– можна використовувати навіть звичайну булочку

  • Час приготування: 1 година 30 хвилин
  • Кількість порцій: 2 великі бургери
  • Калорійність: 1100 в 1 бургері

Інгредієнти для бургера

  • 2 великі булочки
  • 300 г яловичого фаршу, наприклад, лопатки
  • 4 скибочки сирокопченого бекону – близько 50 г
  • 1 круглий сир – 170 г
  • 2 товсті скибочки помідора
  • 4 тонкі кільця червоної цибулі
  • 2 листи салату айсберг
  • спеції для яловичини: пів чайної ложки солі, 1/3 чайної ложки перцю
  • для покриття сиру: ложка панірувальних сухарів, крихітне яйце.
  • ложка олії для смаження

Інгредієнти для гірчичного соусу

  • 1 столова ложка гірчиці
  • половина столової ложки вашого улюбленого кетчупу
  • половина столової ложки вашого улюбленого майонезу

Бургер в домашніх умовах

Не рекомендую шинку та філе (занадто дороге та надто нежирне м’ясо) з бургерами. Цього разу я використав яловичі лопатки, але можна використовувати й змішане м’ясо. Також ідеальним буде антрекот та яловича смужка (найкраще поєднувати кілька видів). Купуйте м’ясо наймолодшого бика. Рекомендую перемелювати яловичину самостійно в домашніх умовах або купувати м’ясо з можливістю перемелювання в магазині.

Цікаво  Рулет з бекону - простий рецепт приготування!
Бургер в домашніх умовах 1

По-перше, приготуйте собі соус для бургера. У миску покладіть по половині столової ложки вашого улюбленого кетчупу та майонезу. Також додайте одну столову ложку гірчиці. Ретельно все перемішати. Гірчичний соус готовий.

рецепт 2

Вам знадобиться 300 г яловичини. Я рекомендую поєднувати декілька видів м’яса. Цього разу я використовував лише яловичу лопатку. М’ясо перемелюю в м’ясорубці із середньою сіткою. Додайте у фарш половину чайної ложки солі та 1/3 чайної ложки перцю та починайте вимішувати м’ясо. Я перемішую масу руками, тому що це найзручніший для мене спосіб, і я бачу і відчуваю, чи добре м’ясо перемішане й однорідне.

Розділіть м’ясо на два рівні шматки й сформуйте плоскі котлетки (м’ясо при жарінні трохи зморщується). Мої бургери були дуже здоровенними, одна булочка важила 100 грамів. Розігрійте велику сковороду (достатньо велику, щоб вмістити обидві котлети). Влити столову ложку олії для фритюру і через деякий час також смажити обидві котлети. Обсмажуйте їх не більше трьох хвилин із кожного боку. При жарінні встановлюйте потужність пальника на середню або велику, щоб м’ясо не пересмажилося. Не рухайте бургери, доки не перевернете їх. Час смаження, вказаний мною, є приблизним. Рекомендую постійно перевіряти ступінь прожарювання бургерів.

Цікаво  Паштет з журавлиною: покроковий рецепт з фото!

На фото нижче бургери перед смаженням.

Бургер в домашніх умовах 3

У цій же сковороді (після бургерів) рекомендую запекти скибочки бекону. Мої чотири тонкі скибочки бекону важили загалом 50 грамів. Обсмажую їх по кілька секунд з обох боків, доки вони не підрум’яняться. Я також приготував 2 товсті скибочки помідора і два листки салату ромен.

Порада: салат ромен можна замінити салатом айсберг.

рецепт 4

Рецепт

Ви також можете підрум’янити сир у паніруванні на сковороді після бургерів та бекону. Я використав великий диск натурального сиру вагою 170 г. Я розрізав сирний диск навпіл, щоб вийшло два диски тонше.

Кожен диск я спочатку занурив у збите яйце, а потім обваляв в панірувальних сухарях. Спочатку обсмажуємо сирні кільця в паніруванні зовні (той, що з «шкіркою»). Менш ніж за хвилину переверніть кожну шайбу й обсмажуйте протягом хвилини. Використовуючи широку лопатку, зніміть смажений сир на дерев’яну дошку.

Порада: Ви можете використовувати одне перепелине яйце і, наприклад, дрібно подрібнені кукурудзяні чипси як покриття. Натуральні кукурудзяні пластівці для сніданку ( дуже подрібнені) також підійдуть. Якщо ви не хочете або у вас немає камамбера, ви можете приготувати товстіший шматок вашого улюбленого жовтого сиру (бажано у формі салямі).

На фото нижче сир перед смаженням.

Цікаво  Картопляна запіканка з беконом - дуже смачно!
Бургер в домашніх умовах 5

Бургер можна безпечно приготувати, використовуючи будь-який рулет. Для мене це були дві дуже великі пшеничні булочки із зернами. Кожна булочка важить 100 г. Розріжте рулети навпіл. Варто їх трохи підпекти зсередини на сковороді чи грилі, щоб вони підрум’янилися та стали теплими.

На дно рулетиків викласти послідовно: обсмажений сир у паніруванні; листок салату; товста скибочка помідора, дві скибочки хрумкого бекону; по кілька тонких кілець червоної цибулини; котлета із яловичини; солідна порція гірчичного соусу; верх булочки.

Порада: Кладіть на бургер ще один шматочок сиру, але це не обов’язково. Також до бургерів можна додавати шматочки маринованих або солоних огірків. Червону цибулю можна виключити або замінити часником або звичайною цибулею.

рецепт 6

Бургер має фантастичний смак, якщо подавати його з домашньою картоплею фрі, змоченою у гірчиці. Вона чудово доповнить смак м’ясних страв.

Якщо вам подобаються страви з начинкою, перегляньте рецепт голландського капсалону.

Смачного!

Прокрутка до верху