Головна сторінка >> 27 захоплюючих серіалів про пограбування
27 захоплюючих серіалів про пограбування

27 захоплюючих серіалів про пограбування

27 захоплюючих серіалів про пограбування – усім подобаються напружені серіали про злочини, коли події розвиваються непередбачено, змушуючи глядача ворожити, куди далі поверне сюжет. І чомусь це особливо захоплює, коли у центрі історії знаходиться антигерой. Ви точно хочете вболівати за поганого хлопця? Адже він може виявитися не таким лиходієм, як здається!

Ми раді запропонувати Вам добірку, найкращі серіали XXI століття про великі пограбування з цікавою розповіддю, динамічними подіями та непередбаченими поворотами сюжету. На вас чекає чимало хвилюючих хвилин і безліч історій, від яких неможливо відірватися.

Зміст

Паперовий будинок (La casa de papel 2017)

27 захоплюючих серіалів про пограбування
27 захоплюючих серіалів про пограбування

Іспанський серіал, який став справжньою міжнародною сенсацією, заробив неймовірну кількість переглядів, рейтингів, нагород та захоплень. У чому його привабливість? “Професор” – справжній геній. Він збирає команду різних злочинців, які мають захопити заручників у монетному дворі Іспанії, висунути вимоги й… Ні, не чекати на викуп, а друкувати собі гроші цілих 11 днів.

Спочатку заручники злякані своєю роллю, але потім, побачивши щедрість грабіжників, залучаються до процесу. Справа ускладнюється інтересом, що спалахнув між Професором і жінкою поліційною, керівною операцією з порятунку заручників.

Білий комірець (White Collar 2009)

фільми

Білими комірцями іронічно називають агентів особливого відділу ФБР, який розслідує найгучніші пограбування. Пітер Берк – найдосвідченіший оперативник відділу, і тільки йому вдалося впіймати хитромудрого злодія та фальсифікатора Ніла Кефрі.

Незабаром Пітер і Ніл укладають угоду, за якою цей хитрий шахрай стане вірним помічником ФБР у розплутуванні витончених афер. У серіалі безліч яскравих епізодів з незвичайними пограбуваннями, які, звичайно, розкриють головні герої. Ніл зрідка ностальгує за минулим, наповненим пригодами, але розуміє, що якщо він зірветься, шансу збудувати чесне життя на волі йому більше не представиться.

Віртуози (Hustle 2004) – 27 захоплюючих серіалів про пограбування

27 захоплюючих серіалів про пограбування
27 захоплюючих серіалів про пограбування

Головний герой цієї британської віртуозної кримінальної драми – досвідчений аферист і спритник Майкі Стоун, який запрошує своїх знайомих шахраїв провернути останнє у його кар’єрі ділка та обчистити нечистого на руку жадібного багатія.

Ось тільки «останньою» справа не стає. Насправді хитрий Майки збирав команду, здатну обібрати навіть недовірливого багатія, втягнувши його у хитру аферу. Причому ця команда має своєрідний кодекс честі – вони можуть обдурити лише погану людину, яка нажила свої гроші нечесним шляхом. Так починається історія злодійських пригод віртуозів шахрайства, переплітаючись з їхніми долями та стосунками.

Вплив (Leverage 2008)

фільми

Друга назва серіалу – «Грабуй награбоване». Високорейтинговий проєкт, що розповідає про неординарну команду месників, яка відновлює справедливість не зовсім законним шляхом. Після п’яти сезонів серіал було закрито 2012-го, але повернувся 2021 року під назвою «Грабуй награбоване: Спокута».

У першому випуску мозок компанії – Нейтан Форд, дитина якого померла через жадібність страхової компанії. Разом зі своїми спільниками він краде у жадібних людей і фірм те, що вони обманом відібрали у простих людей.

Цікаво  Фільми та серіали схожі на Міст - ТОП 20

Злодії Екстракласу (Smith 2006)

27 захоплюючих серіалів про пограбування
27 захоплюючих серіалів про пограбування

Боббі – досвідчений злодій, який мріє піти на спокій і насолоджуватися суспільством своєї дружини та двох дітей. Але щоразу, коли йому дзвонить таємнича Чарлі, він збирає команду профі й здійснює зухвале пограбування, використовуючи найпередовіші технології та унікальні прийоми.

Люпен (Lupin 2021) – 27 захоплюючих серіалів про пограбування

фільми

Цей ексцентричний серіал від Netflix заслуговує на почесне місце в нашому списку. Пограбування тут – як методу наживи, а й засіб помсти головного героя.

Злодійське альтер его Ассана Діопа натхнене вигаданим персонажем, злодієм-джентльменом Арсеном Люпеном, створеним письменником Лебланом на початку XX століття. Ассан використовує кмітливість, харизму і навички маскування, щоб стати найумілішим грабіжником сучасності й викрити злочинне сімейство Пеллегріні, через яке батько Ассана наклав на себе руки.

Точка вбивства (The Kill Point 2007)

27 захоплюючих серіалів про пограбування
27 захоплюючих серіалів про пограбування

Джейк Мендес на прізвисько «містер Вульф» – колишній сержант морської піхоти. Він об’єднується із членами свого бойового взводу, щоб обнести банк. Колишнім солдатам це майже вдається, але на виході вони стикаються з несподіваною вогневою заслоною поліції. Мендес та його спільники беруть заручників, хоча не планували цього, і ситуація стрімко розжарюється, загрожуючи обернутися вбивством.

Хороші дівчата (Good Girls 2018)

фільми

Цікава кримінальна трагікомедія миттєво захоплює дух пригодами трьох веселих та привабливих жінок. Сестри Бет та Енні – матері, які намагаються звести кінці з кінцями. Їхня подруга Рубі відчайдушно потребує грошей для лікування своєї доньки.

Ці жінки втомилися від усіляких проблем і вирішили пограбувати супермаркет з іграшковим пістолетом. Щоправда, наслідки цієї успішно виконаної справи виявилися набагато небезпечнішими, ніж очікували наші героїні, але відчувши азарт, вони не збираються зупинятися.

Велике пограбування поїзда (The Great Train Robbery 2013) – 27 захоплюючих серіалів про пограбування

27 захоплюючих серіалів про пограбування
27 захоплюючих серіалів про пограбування

Перед Вами британський кримінальний міні-серіал, який складається з двох частин, тому часом його показують одним довгим фільмом. Це заснована на реальних подіях історія, в якій велика банда з 16 осіб затримала та обчистила лондонський поштовий потяг у 1963 році.

Люк Еванс грає «мозковий центр» операції, Брюса Рейнольдса. Серіал розповідає історію з двох точок зору: грабіжників, від планування до їх упіймання, і з боку Скотленд-Ярду, який виявився майже безпорадним у цій справі.

Підприємство «Божий дар» (Perpetual Grace, LTD 2019)

фільми

Один із найяскравіших і найнезвичайніших проєктів у темі пограбувань – коктейль із саркастичного неонуару та чорної комедії із сером Беном Кінгслі в одній із головних ролей.

Його персонаж – пастор Байрон Браун, спритний маніпулятор, який керує невеликою громадою у Нью-Мексико, яку він використовує, щоб красти гроші у парафіян. Пастор разом зі своєю хитрою дружиною створив справжнє підприємство, де прокручує пожертвування та дедалі більше збагачується.

Його син Пол мріє пограбувати пастора і наймає для цього запеклого шахрая Джеймса Шелера. Склавши чудовий план, спільники починають реалізовувати свою підступну схему, але все, як завжди, швидко йде врознос.

Кларк (Clark 2022)

27 захоплюючих серіалів про пограбування
27 захоплюючих серіалів про пограбування

Шведський кримінальний серіал, заснований на фактах життя реального злочинця Кларка Олофссона, який більш ніж половину свого життя провів у в’язниці. Серіал охоплює період життя Кларка з 1965 до 1980 року.

Серіал описує юні роки та подальшу «кар’єру» Кларка, включаючи (у четвертому епізоді) знамените «Пограбування на площі Норрмальмсторг», захоплення заручників у банку, після якого у світовій психологічній практиці з’явився термін «Стокгольмський синдром».

Грабіжники (Inside Men 2012) – 27 захоплюючих серіалів про пограбування

фільми

Втомившись від сірого та мізерного життя, головний герой британського 4-серійного криміналу від Netflix «Грабіжники» Джон вирішує розбагатіти, зробивши велике пограбування, а потім змінити своє сумне життя на краще.

Джон підбиває на злочин двох чоловіків, які працюють у тій же компанії – охоронця Кріса та водія навантажувача Маркуса. Вони обидва перебувають у відчайдушному фінансовому становищі й легко погоджуються з планом Джона обчистити роботодавця. Події серіалу перескакують від сцен пограбування, просоченого кров’ю і насильством, до початку планування злочину.

Пограбування століття (The Great Heist 2020)

27 захоплюючих серіалів про пограбування
27 захоплюючих серіалів про пограбування

Ще один кримінальний трилер, що затягує, іспанською мовою від Netflix – «Пограбування століття», 6-серійний проєкт з Колумбії, заснований на реальних подіях 1994 року, коли зграї злодіїв у місті Вальєдупарі вдалося вкрасти з Банку Республіки 33 млн доларів. Серіал пропонує поглянути на передісторію всіх грабіжників, зрозуміти їхню мотивацію та визначитися, чи варто їм співчувати.

Цікаво  Найкращі фентезі-серіали, які захоплять вас у чарівні світи

Чайо, який погружує в боргах злодій, збирає команду для пограбування банку. Він ретельно планує кожен рух, і операція проходить більш ніж вдало. І тут уряд Колумбії скасовує банкноти вкраденого номіналу, що знецінює видобуток злочинців. Між ними починаються брудні сварки, а потім і криваві розбирання.

Ендшпіль (The Endgame 2022)

фільми

Чудова кримінальна драма від NBC, у центрі сюжету якої – підступна та спокуслива жінка з блискучим розумом. Олена Федорова – великий ватажок мафії зброї, яку довго намагалися зловити. Нарешті, операція ФБР із захоплення Олени увінчалася успіхом, і вона потрапила за ґрати.

Але навіть звідси вона примудряється організувати кілька великих та кривавих пограбувань у Нью-Йорку. Спецагент Вел Тернер намагається зрозуміти, навіщо їй ці пограбування і якої мети вона хоче досягти у фіналі.

Грабіж (Heist 2006) – 27 захоплюючих серіалів про пограбування

27 захоплюючих серіалів про пограбування
27 захоплюючих серіалів про пограбування

Сюжет зосереджений на професійному злодії Мікі О’Нілі, який задумав найбільше пограбування, яке колись бачив Лос-Анджелес. Він скрупульозно підібрав блискучу команду високопрофесійних злодіїв, щоб під час церемонії «Оскар» обчистити три найбільші ювелірні магазини міста, поки увага публіки та поліції прикута до гламурного світу кінозірок.

Великий куш (Snatch 2017)

фільми

Експресивна кримінальна комедія з трьох сезонів, яка розповідає про парочку злодюжок, Чарлі та Альберте, які займаються дрібномасштабним шахрайством. Але все змінюється, коли ці двоє знаходять цілу вантажівку, завантажену золотими злитками.

Миттєво вони опиняються у вивороті життя, втягуючись у протистояння з корумпованими копами й потрапивши під перехресний вогонь бандитських угруповань. Відтепер їхнє життя складається лише з пригод, у яких вони намагаються зберегти життя та обдурити тих,хтось вважає себе господарями золота.

Вулиця Блекінге (Blekingegade 2009)

27 захоплюючих серіалів про пограбування
27 захоплюючих серіалів про пограбування

Ще одна реальна історія банди грабіжників у кримінальному серіалі з Данії, що розповідає про екстремістське угруповання, яке преса назвала «Blekingegade Gang» після виявлення поліцією на вулиці Блекінгу їхньої схованки з великою кількістю зброї та вибухівки.

Банда, що складається з лівих радикалів, діяла в 70-80-х роках і здійснила кілька зухвалих, найбільших в історії Данії пограбувань, використовуючи маскування і зброю. Усі викрадені гроші вони надсилали комуністичному «фронту звільнення Палестини». Сюжет слідує за інспектором поліції Йорном Мусом, готовим пожертвувати життям задля затримання цих злочинців.

Бонні та Клайд (Bonnie and Clyde 2013) – 27 захоплюючих серіалів про пограбування

фільми

Зрозуміло, перелік історій про пограбування не може обійтися без згадки легендарної парочки, яка подорожує США під час Великої депресії й здійснила масу пограбувань, найчастіше з кривавим результатом.

Американський серіал «Боні та Клайд» режисера Брюса Бересфорда – розповідь про життя цих злочинців у двох частинах. Перший епізод – історія Клайда з самого його дитинства і до злочинного променаду з Бонні Америкою. Друга частина – життєпис Бонні.

Дев’ять (The Nine 2006)

27 захоплюючих серіалів про пограбування
27 захоплюючих серіалів про пограбування

Зазвичай у кіно показують грабіжників. Те, як вони готуються до своєї операції, як діють під час неї, що з ними буває потім. Але що буває із заручниками у цей час?

Унікальність серіалу «Дев’ять» у тому, що його сюжет фокусується саме на заручниках, які опинились у банку під час збройного пограбування. У той час, як вони намагаються вижити й зберегти розум під час дводенного протистояння злочинців та поліції, флешбеки розповідають глядачам, що привело сюди цих людей у фатальний день. Після важкого випробування ті, хто вижив, підтримуватимуть спілкування, пов’язані однією на всіх важкою травмою.

Останні пантери (The Last Panthers 2015)

фільми

6-серійний франко-британський проєкт натхненний реальними злочинами цього угруповання та починається з викрадення великої партії діамантів. Злочин розслідують незалежний фахівець Наомі та поліційний Халіл, які йдуть слідами банди, все глибше занурюючись у залаштунковість злочинного світу Європи.

Денне пограбування (Daylight Robbery 1999) – 27 захоплюючих серіалів про пограбування

27 захоплюючих серіалів про пограбування
27 захоплюючих серіалів про пограбування

У цьому британському серіалі два сезони, кожний по 4 епізоди. І 4 головні героїні, звичайні домогосподарки з Ессекса: Кеті, Вел, Керол та Паула. Їм усім потрібні гроші, і одного разу, спостерігаючи за пограбуванням місцевого супермаркету, вони самі вирішують податися у злодійки.

Цікаво  Турецькі серіали, які варто подивитися

Те, що починається, як дрібні крадіжки в пабах та заправках, поступово переростає у пограбування банків. Коли справи виходять з-під контролю, жінки вирішують тікати з країни, щоб продовжити свою бурхливу та незаконну діяльність в іншому, щедрішому та безпечнішому місці.

Саламандра (Salamander 2012)

фільми

У бельгійському серіалі «Саламандра» фігурує не саме пограбування, а його наслідки та розслідування злочину. Отже, пограбовано невеликий приватний банк у Брюсселі. 60 осередків, у яких містилися документи та речі великих політичних діячів Бельгії, виявились порожніми.

Влада тримає злочин у секреті, боячись, що спливе щось непристойне чи компрометуюче. У цей час інспектор Пол Джерарді розпочинає обережне розслідування, яке розкриє перед ним справжнє зміїне гніздо, і він стане мішенню і для влади, і для злочинців.

Калейдоскоп (Kaleidoscope 2023)

27 захоплюючих серіалів про пограбування
27 захоплюючих серіалів про пограбування

«Калейдоскоп» від Netflix – свіжа та чарівна пригода в палітрі різних відтінків, і навіть епізоди тут названі за певними кольорами. Унікальний проєкт можна дивитися з будь-якої серії – кожна з них є окремою розповіддю, поступово збираючись у цілісну картинку ефектної історії про велике пограбування, що розгортається протягом 25 років.

Хитромудрий злодій Рей Вернон планує грандіозне викрадення семи млрд доларів і збирає команду, здатну здійснити його план. Проте зрада, жадібність та тиск закону підривають довіру в команді, що призводить до закономірно плачевних наслідків.

Лицарі Процвітання (The Knights of Prosperity 2007) – 27 захоплюючих серіалів про пограбування

фільми

Цілком чарівний ситком з 12 епізодів, що розповідає про групу приятелів-невдах, які вирішили грабувати знаменитостей. Юджин Гуркін – нічний прибиральник, який уже 20 років мріє відкрити власний бізнес, але банк систематично відмовляє йому у кредиті.

Після невеликого прозріння він вирішує, що настав час здійснити свої мрії. А для цього потрібно лише відщипнути шматок від солодкого грошового пирога якоїсь знаменитості. Він збирає компанію своїх ексцентричних приятелів, і вони вигадують назву своєму сумнівному підприємству – “Лицарі процвітання”, а потім вирушають обчищати Міка Джаггера.

Пограбування (L’Attaque 2011)

27 захоплюючих серіалів про пограбування
27 захоплюючих серіалів про пограбування

Французький серіал “Пограбування” – жорсткий бойовик з елементами психологічного трилера. Він починається з епізоду «Пробудження Парижа», з мирної ранкової картини міста, де прокидаються люди, і починається звичайний робочий день.

У банку з’являються перші клієнти. Знаменитий ресторатор, пенсіонер, насторожений африканський емігрант, молодий танцюрист з ушкодженим коліном та інші. Всім їм найближчим часом доведеться пережити справжній кошмар, коли в банк увірвуться рішуче налаштовані грабіжники й візьмуть у заручники всіх, хто перебуває всередині. Кожен з учасників подій розкриється через призму цієї страшної ситуації.

Хаттон Гарден (Hatton Garden 2019)

фільми

Чотирисерійний британський проєкт розповідає про захоплюючий і трохи курйозний реальний випадок пограбування, яке сталося на дорогій діловій вулиці Хаттон-Гарден у Лондоні у 2015 році.

Шестеро злодіїв під час своєї відпустки в Британії спланували й успішно здійснили велике грабування, уникнувши поліції з 14 млн фунтів стерлінгів. Щоправда, згодом їх усіх відловили. Але найдивовижніше в цій історії – вік підступних зловмисників, від 50 до 70 років. Так, дідусі можуть провернути й не таке!

Королеви Юрсхольма (Barracuda Queens 2023) – 27 захоплюючих серіалів про пограбування

27 захоплюючих серіалів про пограбування
27 захоплюючих серіалів про пограбування

Свіжий серіал від Netflix – легка і ненабридлива розвага, що розповідає про п’ятьох молодих жінок, які стали цинічними злодійками.

Події розвиваються у 90-ті роки. Міа, Клара, Лулу та Фріда – подруги з благополучного передмістя Стокгольма, які називають себе «королеви Юрсхольма». Зав’язавши в неабияких боргах, дівчата вирішують пограбувати сусідський багатий будинок і натикаються там на Аміну, яка не висуватиме звинувачень, якщо вони візьмуть її з собою на таку справу.

Незабаром їхні пригоди перетворюються на справжню серію крадіжок зі зломом, у якій ніхто не може запідозрити цих милих слухняних дочок багатих батьків.

Дивіться також: Корейські дорами 2023 – цікава добірка на вечір

Прокрутка до верху