Головна сторінка >> Сирний соус – простий рецепт приготування!
Сирний соус

Сирний соус – простий рецепт приготування!

Сирний соус – супер просто та дуже швидко готується! Це мій домашній сирний соус. Це найкращий сирний соус. Нижче я даю вам рецепт сирного соусу до макаронів. Сміливо готуйтеся!

– лише кілька інгредієнтів

– сирний соус готовий за 10 хвилин

– ідеальний соус для овочів чи пальчиків

Складові:

  • 250 г сиру Чедер
  • пів склянки молока – 125 мл
  • 1/5 склянки вершків 30% – 50 мл
  • чайна ложка картопляного крохмалю – можна не додавати
  • спеції: чайна ложка солодкого перцю, щіпка мускатного горіха

Сирний соус

На самому початку хотілося б вказати, що нижче я наведу вам кілька замінників та продуктів, які можна використовувати для приготування сирного соусу в густрому та калорійному варіанті та менш калорійному варіанті. Я також коротко опишу, як приготувати ідеальний сирний соус до макаронів. Ласкаво просимо!

Я зазвичай використовую тільки сир Чедер для приготування сирного соусу, який здебільшого подаю з крекерами. Я ще додаю солодку паприку та дрібку мускатного горіха для аромату та кольору, але це не обов’язкові спеції можна не додавати. Сам сир має насичений смак. Я напевно не рекомендую додавати сіль, тому що Чедер досить солоний сир.

Цікаво  Яйця з майонезом: дуже простий рецепт з фото!

Трохи крохмалю (в побуті його називають картопляним борошном) теж не потрібно, тому що в наведених мною пропорціях виходить справді густий соус.

Я комбіную пів склянки простого молока з 1/5 склянки 30% солодких вершків. Також можна використовувати тільки солодкі вершки (соус густіший і калорійніший) або тільки молоко, щоб соус був менш калорійним.

рецепт 2

Рецепт

Налийте молоко та вершки в каструлю. Підігрійте, щоб молоко з вершками майже закипіло, потім додайте весь сир. Зменште потужність пальника. Можна нарізати або роздавити на шматочки або натерти на тертці (найшвидше терта з’єднується з молоком та вершками). Відразу все перемішати дерев’яною ложкою або кухонним віночком.

Перемішуйте соус, поки сир повністю не з’єднається з молоком і вершками в однорідну густу рідину. Соус може закипіти, але поставити конфорку на малу потужність, щоби не пригорів.

Цікаво  Равлики з листкового тіста: дуже простий рецепт!
Сирний соус 3

Додайте трохи крохмалю (можна не додавати), ложку солодкого перцю і все ретельно перемішайте. Можна через дрібне сито додати крохмаль та спеції.

Сирний соус 4

Як тільки сирний соус стане однорідним, його можна вимкнути. Ще гострий соус не дуже густий. Однак при охолодженні він загусне.

Сирний соус 5

Сирний соус

Подавайте готовий сирний соус ще гарячим як соус до кукурудзяних чипсів, крекерів, паличок або нарізаних овочів.

Сирний соус, у вказаних мною пропорціях, у міру остигання густіє. Коли ви покладете його назад у холодильник, він затвердіє і матиме консистенцію холодної олії. Потім можна використовувати його для бутербродів. Невикористаний сирний соус стане чудовим доповненням до будь-яких крем-супів. Потім додайте його в кінці після змішування супу до однорідного крему і перемішайте в суп.

Якщо до 250 грамів сиру Чедер дати молока на пів склянки більше, ніж у рецепті, то вийде трохи рідкіший (все ж густий) сирний соус, яким я настійно рекомендую поливати варені овочі (наприклад, батат, броколі, морква) або смажені куряче або свиняче Філе. Його також можна додати до грибного соусу.

Цікаво  Найкращий Менемен у світі: Турецька кухня

Ви також можете замінити частину сиру Чедер сиром з пліснявою, сиром маскарпоне.

рецепт 6
Сирний соус 7

І насамкінець обіцяний швидкий рецепт сирного соусу до макаронів. Це буде ідеальна кількість на 400-500 г макаронів (вага макаронів до варіння).

Інгредієнти для соусу:

– 100 г сиру Чедер

– 100 г пармезану

– 50 г сиру з пліснявою

– 50 г сиру маскарпоне

– 1 склянка молока – 250 мл

– 1 склянка 30% вершків – 250 мл

– жменя петрушки

Змішати молоко із вершками та нагріти разом на малій потужності. Додати тертий сир Чедер і Пармезан. Перемішайте все разом і додайте сир з цвіллю і сир маскарпоне. Трохи збільште потужність конфорки та перемішайте соус до повної однорідності. Готовим соусом полити відварені макарони. Прикрасьте рубаною петрушкою та подавайте.

Смачного!

Прокрутка до верху