Головна сторінка >> Фільми схожі на Гаррі Поттера
Фільми схожі на Гаррі Поттера

Фільми схожі на Гаррі Поттера

Фільми схожі на Гаррі Поттера – до списку нижче увійшли найкращі фільми, схожі на Гаррі Поттера. Тут і серіали на кшталт такого ж типу за сюжетом та жанром фентезі.

Зміст

Володар кілець: Братство Кільця (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring 2001)

Фільми схожі на Гаррі Поттера
Фільми схожі на Гаррі Поттера

Багато років тому хобіт, на ім’я Більбо знайшов чарівне кільце. Ніколи й нікому не розповідав хобіт про свою знахідку. Таємницю його знав лише найкращий друг – Гендельф. На святкуванні 111 дня народження Більбо білий маг торкається теми кільця. Виявляється, колишній власник артефакту — темний чарівник Саурон — набирає сили, і вже відправив на пошуки своїх солдатів. Артефакт слід знищити. Важливу місію доручено племіннику Більбо – Фродо.

Персі Джексон і викрадач блискавок (Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief 2010)

фільми

Підліток Персі жив звичайним життям, але тільки хлопцеві виповнилося 16, все змінилося. Головний герой дізнається, що його рідний батько – грецький бог Посейдон. Парен вирушає до табору для таких же дітей-напівбогів. За кілька днів хтось викрав блискавки у Зевса. Звинувачення падають на Персі. Розгніваний бог викрадає матір хлопчика. Разом із новими друзями — сатиром та дочкою Афіни — він вирушає у небезпечну подорож, щоб знайти справжнього злодія та врятувати маму.

Цікаво  10 цікавих фільмів про магію та чари

Хроніки Нарнії: Лев, чаклунка та чарівна шафа (The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe 2005)

Фільми схожі на Гаррі Поттера
Фільми схожі на Гаррі Поттера

Батьки Пітера, Сьюзен, Едмунда та Люсі вирішують на час воєнних дій відправити дітей до старого друга – літнього професора. У його будинку діти виявляють загадкову шафу, через яку пробираються до чарівної країни. Вони повинні врятувати Нарнію від небезпеки, що насувається від злої чаклунки. Королям і королевам країни доведеться пройти через безліч випробувань, перш ніж вони зможуть отримати довіру мешканців Нарнії.

Учень чарівника (The Sorcerer’s Apprentice 2010) – Фільми схожі на Гаррі Поттера

фільми

Бальтазар Блейк – один із найсильніших чарівників, який досі не втратив своєї сили та прагнення захистити світ від темних магів. Злий чаклун збирається напасти на Нью-Йорк. Бальтазар став занадто старий і не впевнений, що зможе впоратися поодинці. Він вибирає собі учня, яким виявляється звичайний підліток. Вчений-початківець раніше ніколи не стикався з магією. На його плечі лягає місія з порятунку міста.

Хобіт: Несподівана подорож (The Hobbit: An Unexpected Journey 2012)

Фільми схожі на Гаррі Поттера
Фільми схожі на Гаррі Поттера

Донедавна Більбо Беггінс вів розмірене та спокійне життя. Неймовірні пригоди хобіту почалися з появи у Ширі білого мага Гендальфа Сірого. У компанії жадібних і не особливо добропорядних гномів веселий хобіт вирушає в небезпечну подорож до лігва великого та жахливого дракона Смауга.

Дім дивних дітей Міс Перегрін (Miss Peregrines Home for Peculiar Children 2016) – Фільми схожі на Гаррі Поттера

фільми

Джейкоб практично все дитинство провів зі своїм дідусем. Старий часто розповідав йому неймовірні історії про незвичайних дітей, які жили в притулку і мали незрозумілі простим людям здібності. Хлопець давно виріс, а його дід помер. Він вирішує знайти чудове місце, в існування якого ніхто не вірить, крім нього самого. Свою подорож Джейкоб починає з острова, де й виявляє будівлю, зафіксовану на старовинній фотографії.

Хроніки Нарнії: Підкорювач Зорі (The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader 2010)

Фільми схожі на Гаррі Поттера
Фільми схожі на Гаррі Поттера

Пітер і Сьюзен вже подорослішали, і дорога до чарівної країни стала для них назавжди закрита. Турбота про щастя Нарнії лягла на плечі їх молодших брата та сестри. Люсі та Едмунд ніяк не могли порозумітися зі своїм набридливим кузеном Юстасом. Разом із ним вони знову потрапляють у чудову країну, де про допомогу короля та королеву просить принц Каспіан. Друзі знову вирушають у цікаву, але повну небезпек пригоду.

Цікаво  Магія любові: фентезі мелодрами, що заворожують серця

Фантастичні тварюки й де вони мешкають (Fantastic Beasts and Where to Find Them 2016)

фільми

Ньют Саламандер захоплюється пошуком дивовижних чарівних істот. Він збирається написати власну книгу, де розповість про їхні особливості. Хлопець подорожує всім світом, але неприємності починають переслідувати його саме в Нью-Йорку. Майже відразу після прибуття в Америку він втрачає свою валізу. Річ опиняється в руках звичайної людини, яка раніше не стикалася з магією. Ньюту доводиться знайти Якоба, щоб якнайшвидше розв’язувати свої проблеми, які стає дедалі більше.

Лемоні Снікет: 33 нещастя (A Series of Unfortunate Events 2004) – Фільми схожі на Гаррі Поттера

Фільми схожі на Гаррі Поттера
Фільми схожі на Гаррі Поттера

Цей день діти із родини Бодлерів запам’ятали на все життя. В одну мить Вайолет, Клаус і Сонечко втратили улюблених батьків та рідного дому. На цьому нещастя сиріт не закінчується. Діти вирушають жити до опікуна графа Олафа. Незабаром хлопці дізнаються, що за привітною зовнішністю дядька ховається справжній лиходій, який бажає лише одного – заволодіти станом Бодлерів.

Чорнильне серце (Inkheart 2007)

фільми

Головні герої – професор Мортімер та його дочка-підліток – відновлюють старовинні книги. Вони не просто реставрують картинки і текст, а мають здатність пожвавлювати персонажів. Герої творів потрапляють у реальність, та його місце у книзі має залишатися порожнім, його займають звичайні люди.

Таймлес. Рубінова книга (Rubinrot 2013)

Фільми схожі на Гаррі Поттера
Фільми схожі на Гаррі Поттера

Гвендолін Шеферд у день свого повноліття дізнається про унікальний дар, який успадкувала від прабабки. Завдяки здібностям, що відкрилися, тепер головній героїні нічого не варто вирушити в тимчасову подорож. Минуле дівчини таїть багато таємниць, які й доведеться розгадати Ґвендолін.

Схід тьми (The Seeker: The Dark Is Rising 2007) – Фільми схожі на Гаррі Поттера

фільми

Вілл Стентон жив звичним життям підлітка, доки йому не виповнилося 14 років. За кілька днів після дня народження хлопець дізнається про таємницю сім’ї. Виявляється, він нащадок безсмертних воїнів, що тисячоліттями захищають людей від сил Темряви. Настав час Вілла розпочати боротьбу зі злом. Головний герой має небезпечну подорож крізь призму часу, щоб зібрати воєдино всі 6 древніх артефактів, і перешкодити сходу Темряви.

Молодий Шерлок Холмс (Young Sherlock Holmes 1985)

Фільми схожі на Гаррі Поттера
Фільми схожі на Гаррі Поттера

Мешканці Лондона налякані та стурбовані новинами, в яких щодня повідомляється про чергову жертву маніяка. Поліція збилася з ніг, але вирахувати злочинця поки що не вдається. Студент Шерлок Холмс та його новий друг, на ім’я Ватсон не можуть залишатися осторонь. Початківці детективи приймаються за своє перше розслідування.

Цікаво  Фільми про ангелів - ТОП 10

Таємниця будинку з годинником (The House with a Clock in its Walls 2018)

фільми

Осиротілий Льюїс вирушає жити до дядька. Переступивши поріг старовинного особняка, хлопчик навіть не здогадувався, які пригоди чекають на нього попереду. Рідний дядько виявився справжнім магом, а його будинок – місцем проживання чарівних істот. Льюїс виявився здібним учнем і незабаром дядько вирішив, що час відкрити племіннику таємницю.

Зберігач часу (Hugo 2011) – Фільми схожі на Гаррі Поттера

Фільми схожі на Гаррі Поттера
Фільми схожі на Гаррі Поттера

Батько Х’юго помер досить давно. Єдина річ, яка дісталася хлопчикові від нього, дивний механізм. Кілька років Х’юго намагався полагодити його, і ось диво сталося. Таємничий механізм відправляє хлопця на дивовижну пригоду, де він зустріне геніального винахідника Жоржа Мельєсома.

Мері та відьміна квітка (Mary and the Witch’s Flower 2017)

фільми

На літні канікули батьки відправляють Мері до бабусі. Дівчинка спочатку сприймає поїздку як покарання. Адже жителі села – старі та старенькі, їй навіть нема з ким поспілкуватися. Якось, прогулюючись лісом, 10-річна Мері зірвала гарну квітку. Головна героїня не здогадувалася про його чарівну силу. Все почалося з мітли, що ожила, яка доставила дівчинку до школи магії й чаклунства.

Воображаріум доктора Парнаса (The Imaginarium of Doctor Parnassus 2009)

Фільми схожі на Гаррі Поттера

Фантастичне уявлення доктора Парнаса та його трупи користується популярністю у всьому світі. Головний герой має унікальний дар, який відкриває портал у чарівний світ, відправити в подорож через магічне дзеркало він може будь-кого з бажаючих. Парнас перетворився на одного з найбагатших людей, але мало хто замислюється, яку ціну і кому доводиться платити за кожну виставу. Кілька років минуло, як фокусник грає у карти із сатаною. На цей раз успіх відвернувся від факіра, він зажадав за поразку дочка Парнаса.

Чарлі та шоколадна фабрика (Charlie and the Chocolate Factory 2005) – Фільми схожі на Гаррі Поттера

фільми

Маленькому хлопчику з бідної родини посміхнувся успіх. Чарлі виграє в лотерею золотий квиток, що дає право відвідати найпрекрасніше місце на Землі – Шоколадну фабрику Віллі Вонкі. За воротами головного героя чекає багато цікавих відкриттів. Вирушаючи в дорогу на човні з рожевого цукру шоколадними водами, Чарлі навіть не здогадувався, що його чекає в цій Солодкій країні.

Дивіться також: Фільми Гаррі Поттер – всі частини

Прокрутка до верху