Головна сторінка >> Інтер’єр будинку з мансардою
Інтер'єр будинку з мансардою

Інтер’єр будинку з мансардою

Інтер’єр будинку з мансардою – чому власники так охоче будують будинки з мансардою? Можливістю отримання додаткового простору, в якому домочадці зможуть розслабитися і відпочити від повсякденної суєти. Ознайомтеся з готовими проєктами з придатною для використання мансардою і переконайтеся в їх унікальності!

Кілька слів про придатну для використання мансарду

Будинок мрії повинен бути не тільки візуально привабливим, але й функціональним, затишним і зручним у щоденному використанні. Для цього ключовим моментом є правильне зонування та розташування кімнат. Простір мансарди створює безмежні можливості її адаптації. На квадратних метрах вільного простору під дахом можна облаштувати практично будь-яке приміщення, яке тільки прийде в голову!

У багатьох з нас корисна мансарда асоціюється з тихим місцем, створеним для відпочинку та релаксації. Це знаходить своє відображення в реальності, адже мансардний поверх найчастіше служить приватною зоною для домочадців. Не дивно, що проєкти будинків з мансардою, завдяки чіткому розподілу на денну і нічну зони й максимальному використанню простору, є надзвичайно привабливою пропозицією.

Інтер'єр будинку з мансардою
Інтер’єр будинку з мансардою

Проєкти будинків з мансардою – переваги

Розглядаючи переваги будинку з мансардою, варто мати на увазі його площу – він займає набагато меншу ділянку, ніж його одноповерховий побратим при тій же корисній площі. Ще одна перевага – краще організоване сімейне життя, завдяки відокремленню денної зони від нічних поверхів. Не можна забувати, що будинки з мансардою також відрізняються енергоефективністю, особливо в порівнянні з одноповерховими будинками. Нагріте на першому поверсі повітря підіймається вгору, обігріваючи кімнати верхнього поверху.

Цікаво  Інтер'єр однокімнатної квартири

Інтер’єр будинку з мансардою

Будівельні норми вказують, що середня висота приміщень горища й антресолі одноквартирного будинку не може бути нижче 2,2 м. Всі приміщення повинні вентилюватися, опалюватися і мати доступ денного світла. Крім того, є вимоги до тепло і звукоізоляції. Варто пам’ятати, що корисне горище можна пристосувати до житлової площі лише тоді, коли стеля має відповідну несучу здатність для корисного навантаження, а конструктивна система конструкції це дозволяє.

дизайн

Перекриття будинків з мансардою

Будинки з мансардою найчастіше покривають двосхилим або багатосхилим дахом. Звичайно, чим більше кут нахилу, тим краще – крутий дах може стати вдалим компромісом між функціональністю і мінімальними витратами, пов’язаними з пристосуванням мансарди. Дахи з малим кутом нахилу знижують функціональність пристосованої мансарди, якщо тільки колінчасті стіни не мають достатньої висоти, що дозволяє розмістити в них типові вікна.

Інтер’єр будинку з мансардою – освітлення мансарди

Важливим питанням є оптимальне освітлення мансарди, яке можна отримати за допомогою різноманітних віконних прорізів, розміщених у зовнішніх стінах або різних типів мансардних вікон. У спальні дуже важливі доступ природного світла та достатня вентиляція, а також можливість затемнення кімнати. Про це варто пам’ятати, обдумуючи вибір жалюзів й навісів, які при необхідності будуть обмежувати прозорість сонячного світла в кімнату.

Інтер'єр будинку з мансардою
Інтер’єр будинку з мансардою

Сходи – конструкція та розташування

У випадку з будинками з мансардою надзвичайно важливим питанням є розташування сходів, які повинні відповідати відповідним критеріям безпеки та комфорту. Одним з найпопулярніших варіантів є розташування одно маршових сходів біля парадного входу – в просторі багатофункціональної вітальні, комунікаційного тракту або холу. Звичайно, важлива сама естетичність їх обробки та візуальна інтеграція в характер інтер’єру.

Портфоліо будинків з мансардою рясніє проєктами, різноманітними за формою, оздобленням і функціональним рішенням.

Цікаво  Вибір найкращого товару в інтернет-магазині КупиСтілець
дизайн

Сучасний відтінок фасаду отримано завдяки використанню натурального каменю, дерев’яного бруса та силіконове тинькування, завдяки чому будівля гармонійно вписується в ландшафт як міста, так і околиць. Архітектурний примірник, про який йдеться, вирізняється ефектним двоярусним склінням, яке створює ефект «скляної стіни». Максимальне внутрішнє освітлення і феноменальний вид на навколишній ландшафт – не тільки корисний рівень мансарди – тут гарантовано!

Білий антаблемент, що оточує тіло, є провідним мотивом і в проєкті, який додатково виділяється формою блоку. Це ще одна пропозиція з чудовим склінням і цікаво організованим внутрішнім простором, в якому використовувався мезонін, що забезпечувало надзвичайно цікаві просторові ефекти.

Інтер'єр будинку з мансардою
Інтер’єр будинку з мансардою

Будинки з безскатним дахом виглядають дуже сучасно. Одним із таких проєктів, який складається з прямокутного блоку з житловою площею та гаражем на дві машини. Привертає увагу надзвичайно ефектне оздоблення фасаду, що складається з поєднання натурального каменю та дерев’яної обшивки з безсучкової сосни. Площа другого поверху традиційно облаштована під приватну зону домочадців, у своєму розпорядженні яких цілих три спальні з окремими гардеробними, одна з яких облаштована під комфортну господарську спальню.

дизайн

Інтер’єр будинку з мансардою

Один з найоригінальніших проєктів будинків з мансардою, який відрізняється своєю формою й односхилим дахом з великим кутом нахилу. У дизайні також використовується тема антресолі та скління, що обрамляє красиві краєвиди зсередини. Стандартно денна зона розташована на першому поверсі, а на горищі найцікавішим з приміщень є дитяча кімната, яку оформили як кімнату для скелелазіння, яку професійно називають «боулдерінг-кімната».

Інтер'єр будинку з мансардою
Інтер’єр будинку з мансардою

Невмирущою популярністю користуються і проєкти будинків в стилі сучасний сарай, в основу яких покладені мотиви вітчизняної архітектури. Подивімося на варіант, який відрізняється оригінальним розташуванням даху з використанням як двосхилого, так і плоского даху, що оточує його з боків. У проєкті не могло не бракувати великого скління та функціональних інтер’єрів. Корисна площа мансарди пристосована під нічну зону з двома спальнями, які для забезпечення спокою та комфорту домочадців розташовані на протилежних сторонах поверху. Варто відзначити, що обидві спальні мають власні тераси.

Цікаво  Інтер'єр дитячої кімнати для хлопчика
дизайн

Ще один проєкт, який стосується сучасного сараю з характерним елементом якого є дах без карнизів. Покриття даху фальцевим листом плавно перетікає у фасад, створюючи з ним єдину структуру. Також привертає увагу двоярусне скління фронтонної стіни, завдяки якому інтер’єр будинку ніби зливається з ландшафтом. Не забуто про оптимальне освітлення мансарди з мансардними вікнами, що забезпечує домочадцям максимальний світловий комфорт.

Інтер'єр будинку з мансардою
Інтер’єр будинку з мансардою

Серед найцікавіших проєктів будинків з мансардою також буде пропозиція для забудовників. Це – чотирикімнатний напівприватний будинок, який вражає своїм простим і сучасним стилем. Кожен із сегментів має окремий гараж та однакове функціональне планування, яке складається з просторої вітальні та трьох комфортабельних спалень, розташованих на мансарді. Кожен сегмент також включає терасу, яка є ідеальним доповненням до зони відпочинку на першому поверсі.

дизайн

Будинки з мансардою – для кого?

Проєкти будинків з мансардою поєднують цікаві дизайнерські рішення, чіткий поділ на зони, функціональні інтер’єри та енергоощадні рішення.

Якщо:

  • У вас є невелика ділянка під забудову,
  • ви очікуєте чіткого поділу на денну зону на першому поверсі та денну зону нагорі, щоб кожен член домогосподарства мав трохи приватності,
  • ви цінуєте цікаві архітектурні рішення і, на вашу думку, всі «укоси» створюють неповторну атмосферу в інтер’єрах,
  • вам подобається світло в інтер’єрі й ви хочете, щоб ваші близькі могли якомога довше насолоджуватися сонцем…

Проєкт будинку з мансардою – ідеальне рішення для Вас і Вашої родини!

Інтер'єр будинку з мансардою
Інтер’єр будинку з мансардою
дизайн
Інтер'єр будинку з мансардою
Інтер’єр будинку з мансардою
дизайн

Дивіться також: Інтер’єри однокімнатних квартир

Прокрутка до верху