Головна сторінка >> Гарбуз в оцті на зиму – простий і смачний рецепт!
Гарбуз в оцті

Гарбуз в оцті на зиму – простий і смачний рецепт!

Гарбуз в оцті на зиму – смачно і дуже швидко. Це рецепт, який потрібно знати. Ви готуєте його в найкоротший термін. Найбільше часу йде на те, щоб очистити та нарізати гарбуз. Солодкий гарбуз в оцті чудовий!

– без пастеризації

– маринується за кілька хвилин

– ідеальний гарбуз в оцті на зиму

  • Час приготування: 30 хвилин
  • Час приготування розсолу: 10 хвилин
  • Кількість порцій: 4 банки по 900 мл
  • Калорійність ккал: 45 в 100 г
  • Дієта: безглютенова, веганська, вегетаріанська

Складові:

  • мінімум 3 кг гарбуза – вага до очищення
  • 1 склянка 10% спиртового оцту
  • 10-12 зубчиків
  • 4 зерна запашного перцю
  • 1 склянка цукру – близько 240 г
  • 5 склянок води

Гарбуз в оцті на зиму

Банки: 4 штуки по 900 мл.

Це приблизна кількість калорій, тому, що ви можете додати трохи більше або мати цукор, ніж я.

Отже, я дав зразкову кількість гарбуза, необхідну для виготовлення 4 баночок місткістю близько одного літра. У кожну банку можна покласти стільки кубиків гарбуза, скільки влізе. Для приготування гарбуза в оцті я використав великий шматок гарбуза вагою 3 кг.

Цікаво  Помідори на зиму: прості рецепти смачних помідорів!
Гарбуз в оцті 1

Почніть з миття, видалення та очищення гарбуза. Мій рецепт заснований на гарбузі вагою близько 3 кг. Ви можете подвоїти чи навіть потроїти кількість гарбуза. Однак пам’ятайте, що тоді вам потрібно підготувати більше баночок та засолювання.

На мій погляд, найкращий гарбуз в оцті – це гарбуз Muscat de Provence (прованський, мускатний). Це сорт з гарним помаранчевим м’якушем. Смак і суміш гарбузової м’якоті по-прованськи нагадує мені поєднання свіжої моркви з динею і папаєю.

Також можна зробити гарбуз в оцті з мускатного гарбуза і, наприклад гігантського гарбуза.

Гарбуз в оцті 2

Рецепт

Очистивши гарбуз і видаливши насіння, у мене вийшло близько 2300 г гарбузової м’якоті. Гарбуз нарізаю кубиками приблизно 1,5 см.

Закип’ятіть воду у великій каструлі. Покладіть нарізаний гарбуз у киплячу воду. Тримайте каструлю на високій потужності пальника, щоб вода з гарбузом знову швидко закипіла. Після повторного закипання одразу ж викладіть усі шматочки гарбуза на тарілку. Я рекомендую використовувати шумівку або висипати все це у велике сито у раковині.

Цікаво  Шведський салат з огірків на зиму - дуже простий рецепт!

Якщо шматочки гарбуза занадто довго тримати в каструлі з окропом, через деякий час вони стануть м’якими й почнуть розвалюватися. Будь ласка, будьте обережні з цим.

рецепт 3

Також приготуйте чотири чисті баночки приблизно 900 мл кожна. Ви також можете використати інші місткості банок. Банки повинні бути ідеально чистими. Так само і кришки. Використовуйте лише непошкоджені банки та кришки.

У кожну банку покладіть однакову кількість кубиків гарбуза.

Приготуйте розсіл. Налийте в каструлю п’ять склянок води. Насипте одну склянку простого цукру, 4 зерна запашного перцю та чайну ложку гвоздики (до 12). Закип’ятити цукрову воду. Перемішуйте, доки весь цукор не розчиниться. Влийте одну чашку 10% спиртового оцту і знову доведіть соус до кипіння, потім одразу ж вимкніть. Заповніть всі банки зі шматочками гарбуза рідиною, поки вона ще гаряча.

Порада №1: Якщо ви віддаєте перевагу більш кислому гарбузу, додайте в розсіл ще трохи оцту (2-4 столові ложки). Також у розсіл можна додати трохи солі.

Порада №2: Якщо ви плануєте зберігати банки з гарбузом більше кількох місяців, рекомендую заливати в банки тільки маринад, без гвоздики та зелені (гвоздику та запашний перець вийняти з каструлі після того, як маринад закипить).

Рецепт

Гарбуз в оцті 4

Відразу ж закрутіть банки й переверніть їх догори дном. Накрийте рушником та залиште на кілька годин, а краще на ніч. Після цього часу переверніть банки й приберіть їх у комору. Гарбуз в оцті пастеризувати не потрібно.

Цікаво  Сухі малосольні огірки: смачні та хрусткі огірочки!

Однак якщо ваші банки не закрутилися, я рекомендую додаткову пастеризацію горщика. На дно широкого горщика покладіть бавовняну тканину або нову пелюшку. Поставте банки поруч один з одним, але не так, щоб вони торкалися один одного. Налийте воду максимум на 3/5 висоти банок. Встановіть пальник на середню потужність та доведіть воду до кипіння. Зменште пальник до низької та пастеризуйте банки до 10 хвилин.

Гарбуз в оцті готовий через 10-14 днів.

Смачного!

Прокрутка до верху