Головна сторінка >> Оселедець з оцтом: простий та дуже смачний рецепт!
Оселедець з оцетом

Оселедець з оцтом: простий та дуже смачний рецепт!

Оселедець з оцтом. Сам рецепт дуже простий, а смак оселедця відмінний. Вони не будуть надто оцтовими або надто м’якими. Запрошую на кухню!

– Детальний опис реалізації

– лише основні інгредієнти

– багато підказок та замінників інгредієнтів

  • Час приготування: 20 хвилин
  • Час охолодження розсолу: 2 години.
  • очікування кращого смаку: 3 дні
  • Кількість порцій: 2 банки по 600 мл
  • Калорійність: 140 у 100 г
  • Дієта: без глютену

Складові:

  • 6-7 філе оселедця з сіллю – 700 г
  • 500 мл води – 2 склянки
  • 150 мл 10% спиртового оцту
  • 1 невелика морква – близько 120 г
  • 1 велика цибулина – близько 200 г
  • спеції: 2 чайні ложки цукру; 2 великі лаврові листи; 3 зерна запашного перцю; чайна ложка насіння гірчиці
  • Моя склянка 250 мл.

Оселедець з оцтом

Найкращий маринований оселедець виходить з молодого оселедця, який ще не віднерестився.

Оселедець з оцетом 1

700 г філе оселедця – це приблизно 6-7 окремих філе (більше або менше.. залежить від їх розміру). Купуючи філе, вибирайте ті, що знаходяться всередині бочки, без пожовтіння на кінцях. Перед нарізкою філе оселедця із сіллю (розсолом) промити у холодній воді.

Цікаво  Пепероната: рецепт смачний та простий у приготуванні!

Скільки разів промивати оселедці, залежить від того, наскільки вона солона. Покладіть філе у миску з водою. Хвилин через 20 пропоную закінчити вимочування оселедця, тому що ми готуємо оселедець в оцті з більш солоного оселедця, ніж, наприклад, за рецептом оселедця з олії.

Крім того, у моєму розсолі немає солі. (Все ж вирішувати вам. Рекомендую відрізати шматочок оселедця та спробувати). Промитий від зайвої солі оселедець викладіть на паперовий рушник і ретельно обсушіть.

Оселедець в оцті можна приготувати з цільного філе або нарізати шматочками (але він буде більшим, ніж у нас, наприклад, для оселедця в маслі). Філе нарізаю на шматочки шириною не менше ніж 4 см.

Цікаво  Смажена спаржа з ​​яйцем - рецепт приготування!
Оселедець з оцетом 2

Вам потрібно приготувати розсіл для оселедця в оцті, який робиться дуже просто та швидко. Налийте дві склянки води (500 мл) у невелику каструлю. Також додайте 2 чайні ложки цукру і два великі лаврові листи, 3 зерна запашного перцю і чайну ложку насіння гірчиці.

Рецепт

Очистить моркву і наріжте її на коржики. Доведіть до кипіння й одразу зменште потужність пальника до мінімуму. Приблизно через 4 хв приготування зніиайте каструлю. У цей момент додаю в каструлю очищену й нарізану цибулю і додаю 150 мл 10% спиртового оцту. Вмішайте розсіл і відкладіть до повного остигання.

Порада 1: Поряд зі спеціями можна додати близько шести зерен чорного перцю. Ви також можете відмовитися від гірчичного насіння або дати його вдвічі менше. Натомість ви можете дати більше цибулі.

Порада 2: Якщо ви любите більше оцтового оселедця, сміливо додавайте ще 50 мл оцту.

рецепт 3

Підготувати дві баночки по 600 мл або інші баночки. У сумі вони мають мати місткість близько 1200 мл.

Цікаво  Випічка зі шпинатом з листкового тіста: простий рецепт!

На дно банки викладіть половину підготовлених шматків оселедця. Потім з остиглого розсолу викладіть більшу частину цибулі, моркви й спецій (виловлених). Потім порівну розділіть інші шматочки оселедця. Нарешті заповніть обидві банки розсолом.

Розсіл повинен повністю покрити оселедець. Залиште банки відкритими на деякий час або злегка струсіть їх, щоб позбавитися бульбашок повітря, які можуть бути між шматочками риби та овочами. Банки закрити та прибрати в холодильник.

Оселедець з оцетом 4

Оселедець з оцетом готовий через три дні (на мій погляд, найкраще через п’ять днів). Для мене оселедець з оцетом – найкраще доповнення до відвареної картоплі зі столовою ложкою сметани. Оселедець, приготований з оцтом, також є ідеальною основою для мінівареників з маринованими огірками або оливками. Замаринований таким чином оселедець можна зберігати в холодильнику до 20 днів.

Смачного!

Прокрутка до верху