Головна сторінка >> Домашні еклери – смачний та неповторний десерт!
Домашні еклери

Домашні еклери – смачний та неповторний десерт!

Домашні еклери – смачний та неповторний десерт, який печуть на різні випадки життя. Пропоную вам ідеальний рецепт та кілька порад для стабільного та пишного крему.

– торт, який завждивиходить

– кілька варіантів солодкої начинки

– докладний опис виконання та покрокові фото

  • Час приготування: 1 година
  • Час випікання: 40 хвилин.
  • Калорійність: 170 калорій в 1 еклері
  • Дієта: вегетаріанська

інгредієнти для еклерів

  • 1 склянка пшеничного борошна – 190 грамів
  • менш як 3/4 куба вершкового масла – 130 г
  • 1 склянка води – 250 мл
  • 4 середні яйця – близько 220 г

Інгредієнти для вершкового крему

  • Повна склянка вершків 30% – 300 г
  • 250 г сиру маскарпоне
  • 3 повні столові ложки цукрової пудри – 70 г
  • можливі добавки: фіксуючий крем

Домашні еклери

Спочатку дістаньте яйця із холодильника. Зберігайте крем і вершки з маскарпоне в холодильнику в охолодженому вигляді.

Для приготування еклера вам також знадобляться: каструля середніх розмірів; дерев’яна ложка; ручний міксер; аркуш паперу для випікання.

Домашні еклери 1
Домашні еклери

Почнемо із тіста для еклерів. Вам знадобиться 190 г пшеничного борошна. Рекомендую зважити борошно. Якщо у вас немає ваги, це буде приблизно повна склянка борошна. Також приготуйте собі чотири яйця середнього розміру (у моєму випадку після розбивання яка вони важили в сумі близько 220 г), менш як 3/4 куба вершкового масла (справжнє вершкове масло продається в кубі по 200 г), або 130 г вершкового масла. Просто ще одна склянка води.

Порада: до борошна можна додати щіпку солі. Деякі люди іноді запитують, чи можна додати половину чайної ложки розпушувача. Так, але це зовсім необов’язково.

рецепт 2
Домашні еклери

Налийте в каструлю склянку води. Додайте 130 г вершкового масла. Нагрівайте доти, поки масло не розтане і масляна вода не почне кипіти. Зніміть каструлю з плити на деякий час і всипте в неї все борошно. Почніть енергійно помішувати ложкою або кухонним віночком. Маса дуже добре з’єднується і не дає грудочок. Поставте посуд на конфорку на дуже малу потужність і помішуйте близько хвилини, поки маса не почне добре відходити від стінок. Зніміть каструлю з плити й відкладіть убік, щоб вона охолола.

Цікаво  Арахісове масло - просто та дуже смачно
Домашні еклери 3
Домашні еклери

Рецепт

Перекладаю масу в зручнішу, металеву миску. У такій мисці простіше поєднати тісто з яйцями. Коли тісто повністю охолоне (може бути лише трохи теплим), починаємо додавати яйця. Спочатку додаємо одне яйце й одразу починаємо замішувати тісто. Можна зробити це блендером, паличкою чи дерев’яною ложкою. Додавати в масу ще одне яйце можна лише тоді, коли попереднє ідеально впишеться у тісто.

На фото нижче показаний еклер правильно перемішаний з яйцем. Таким чином втрутите всі яйця в тісто.

рецепт 4
Домашні еклери

Рецепт

Готове тісто для еклерів не обов’язково одразу випікати. Найголовніше, щоб пиріг не був теплим, коли його поміщають у духовку. Потім тепле тісто може швидко піднятися, а потім опуститись, коли еклери вийняті з духовки. Так що краще дочекатися повного остигання тіста і тільки потім віджимати еклери.

Підготуйте собі велике деко. На лист покласти перевірений аркуш паперу для випічки (еклери можуть прилипнути до паперу найгіршої якості. Рекомендую нанести на папір тонкий шар олії. Видаліть надлишки паперовим рушником). Еклери також можна викладати прямо на змащену жиром тарілку або перфорований килимок для еклерів і шарування (багаторазовий силіконовий килимок).

Цікаво  Як приготувати смачні сирники?

Почніть розігрівати духовку. Встановіть 200 градусів із випіканням вгору/вниз.

Розпарене тісто перекласти в одноразовий рукав з обрізаним кінчиком (кінчик зрізати до діаметра 1 см). Я використовував багаторазову гільзу.

Видавіть тісто на змащений маслом папір або деко. Видавіть рівні смужки завдовжки 7-10 см (я приготував половину еклерів завдовжки 7 см, а половину трохи довшу, завдовжки 10 см). Між еклерами дотримуйтесь відстані, тому що тісто при випіканніе сильно підіймається. Якщо в один лист не поміщаються всі еклери (як у моєму випадку), не вичавлюйте решту, доки не спекти перші. Розпарене тісто тримайте в рукаві й тільки після вилучення першої партії віджимайте та випікайте другу партію.

Домашні еклери 5
Домашні еклери

Домашні еклери

Поставте форму з еклерами на середню полицю в розігріту 200 градусів духовку з режимом випікання: вгору/вниз. Відразу після закриття порожнини духовки зменште температуру на 180 градусів. Випікати еклери 40-45 хвилин. Після цього вони повинні красиво рости й красиво рум’янитися.

Під час випікання дверцята духовки відчиняти категорично не можна, оскільки еклери впадуть. Відкрийте дверцята духовки лише після випікання. Ви повинні бути впевнені, що вони досить дозріли та підрум’янилися. На фото нижче показані вже випечені еклери, які очікують розрізання та підсолоджування кремом.

Порада: якщо ви хочете, щоб еклери були коричневими та хрусткішими зовні, посипте їх цукровою пудрою перед випіканням.

рецепт 6
Домашні еклери

Домашні еклери

Для приготування крему для еклерів я використовую свій рецепт кремового торта з маскарпоне. Складіть усі інгредієнти у високий посуд. Це буде 250 г сиру маскарпоне, 300 грамів жирних вершків 30% і 3 повних столових ложки цукрової пудри, а це приблизно 70 г. Вершковий сир й вершки повинні бути попередньо добре охолоджені.

Цікаво  Домашнє яблучне желе - рецепт приготування!

Збивайте вершки. Вершки повинні бути готові максимум через 2 хв (можливо набагато швидше). У крем можна додати трохи справжньої ванільної пасти або пів чайної ложки ванільної есенції.

Крем можна покласти в той же рукав, яким вичавлювали еклери. Вам просто потрібно дуже ретельно випрати й висушити рукав. Кожен еклер потрібно розрізати навпіл. Придавіть кремом дно еклера, а потім акуратно покрийте верх торта.

Порада: Вершки та крем з маскарпоне також можна замінити кремом для пудингу, кремом із вершків та цукру або шоколадним кремом (400 мл 30% вершків + 200 г темного шоколаду + 250 г сиру маскарпоне). Щоб приготувати шоколадний крем: закип’ятіть вершки, зніміть їх із плити та додайте нарізаний шоколад. Все перемішуємо до розчинення шоколаду. Дайте каструлі охолонути, потім знову поставте її в холодильник до повного остигання. Збийте холодну шоколадну масу міксером до пишноти. Додайте охолоджений сир маскарпоне порціями й продовжуйте перемішувати масу на меншій швидкості доти, доки вона не з’єднається в однорідний пишний крем.

Домашні еклери 7
Домашні еклери

Готові еклери перед подачею можна посипати цукровою пудрою або посипати розтопленим шоколадом, змішаним із вершковим маслом або густими вершками. Поки шоколадна глазур не застигла, її варто посипати, наприклад обсмаженими, подрібненими горіхами.

рецепт 8
Домашні еклери
Домашні еклери 9
Домашні еклери

Еклери сміливо можуть зберігатися близько 8 годин, не ставлячи їх у холодильник. Якщо вони не з’їдені протягом дня, зберігайте їх у холодильнику.

Смачного!

Прокрутка до верху