Головна сторінка >> Новорічний салат з креветками та манго
Новорічний салат з креветками та манго

Новорічний салат з креветками та манго

Новорічний салат з креветками та манго порадує всіх любителів Азіатської кухні, а також мандрівників тропічними країнами. Якщо хочете зробити різноманітність у святкове меню, тоді дуже рекомендуємо приготувати цей салат. Беріть на замітку цей смачний рецепт із соковитими креветками та манго.

Доповнюють салат свіжий огірок, лимонна заправка, пармезан та хрумке листя айсберга. Приготувати такий салат не складе значних труднощів, майже всі інгредієнти потрібно лише нарізати й додати в салат. Тільки креветки для соковитості рекомендують обсмажити, але можна додати відварні.

І останнє, на що хочеться звернути увагу, салат з креветками та манго – це корисна, малокалорійна страва. Від такого салату ви отримаєте чисту користь. Ну, і звичайно, насолодитеся цікавим дуетом манго з креветкою.

Як приготувати салат з креветками й манго.

Інгредієнти:

  • Креветки – 250 г
  • Манго – 250 г
  • Салат – 100 г Айсберг
  • Огірок – 200 г
  • Пармезан – 50 г
  • Олія – 2.5 ст.л
  • Петрушка – 10 г
  • Сік лимонний – 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка
Цікаво  Салат з мівини - простий та цікавий рецепт

Приготування: Крок 1

Підготувати всі необхідні інгредієнти для новорічного салату з креветками та манго.

Креветки вибирайте, виходячи зі свого бюджету. Чим соковитішими будуть креветки, тим смачнішим і ситнішим буде готовий салат. Найкраще купити свіжі, охолоджені креветки без теплової обробки. Панцир таких креветок має сіро-зелений колір.

Манго вибирайте трохи м’яке, так воно буде солодким, з невеликою кислинкою. У грудні триває сезон єгипетського манго, воно дуже солодке, соковите, з легкою кислинкою та гладкою текстурою. Його й використали у салат.

Салат айсберг можна замінити на звичайний листовий салат без гіркоти, руколу не рекомендують додавати.

Заправка до новорічного салату з креветками та манго складатиметься із найпростіших інгредієнтів. Для кислинки нам потрібен буде сік лимона та лайма. Оливкова або рослинна олія без запаху, трохи солі та петрушка. Жодних підсолоджувачів цій заправці не потрібно, якщо в салаті буде солодке манго.

Новорічний салат з креветками та манго
Новорічний салат з креветками та манго

Крок 2

Промити листя салату, дати стекти зайвій волозі. Нарвати руками салат на невеликі шматочки, за бажанням можна нарізати ножем.

Новорічний салат з креветками та манго

рецепти

Крок 3

Очистити манго від шкірки, порізати на маленькі кубики.

Цікаво  Салат з селери і курки - рецепт приготування!
Новорічний салат з креветками та манго
Новорічний салат з креветками та манго

Крок 4

Промити огірки, відрізати хвостик та гірку частину. Якщо шкірка огірків груба, тоді її необхідно очистити. Нарізати овоч на маленькі кубики схожого розміру.

рецепти

Крок 5

Розморозити правильно креветки (бажано заздалегідь), щоб вони не втратили смаку. Для цього з морозильної камери їх потрібно перекласти в холодильник на 7-8 годин, щоб вони розтанули.

Очистити креветки від панцира, видалити кишкову вену вздовж хвосту креветки. Промити й вмочити паперовим рушником.

Новорічний салат з креветками та манго
Новорічний салат з креветками та манго

Крок 6

Розігріти, влити 1 ч. л рослинної олії. Обсмажити креветки на великому вогні приблизно 1-1,5 хвилини, якщо креветки були вже рожевого кольору. Якщо креветки були сирими, тоді обсмажити 3-4 хвилини. Не варто довго смажити креветки, тоді вони втрачають свою ніжність.

рецепти

Крок 7

Промити зелень петрушки, зрізати хвостики, промокнути паперовим рушником. Покришити петрушку, якомога дрібніше, вона знадобиться нам для заправки до новорічного салату з креветками та манго.

Новорічний салат з креветками та манго
Новорічний салат з креветками та манго

Крок 8

Зробити заправку до салату. Для цього в невелику місткість із нарізаною петрушкою влити 2 ст. л рослинної олії, висипати сіль, видавити сік лимона чи лайма. Якщо в цитрусових багато кісточок, тоді скористайтеся ситечком для проціджування свіжого соку. Заправку перемішати до розчинення крупинок солі.

Цікаво  Картопляний салат з огірками - справжній хіт

Новорічний салат з креветками та манго

рецепти

Крок 9

Натерти сир на дрібній тертці поверх інгредієнтів салату. Зібрати салат в одну глибоку місткість. Якщо плануєте відразу подавати салат на святковий стіл, беріть красивий салатник. Якщо хочете зробити салат заздалегідь, візьміть контейнер з кришкою.

Новорічний салат з креветками та манго

Крок 10

Етап зберігання новорічного салату з креветками та манго. Свіжі салати без заправки можуть зберігатися в холодильнику до 18 годин. Для цього потрібно закрити контейнер із салатом щільно кришкою та прибрати в холодильник. Заправку до салату також потрібно прибрати в холодильник, в окремій місткості, попередньо накривши харчовою плівкою, або перелити заправку в місткість з кришкою.

рецепти

Крок 11

Додати заправку до новорічного салату з креветками та манго, трохи перемішати. Подати заправлений салат одразу на святковий стіл. Готовий салат виходить неймовірно соковитим, яскравим на смак та дуже красивим.

Такий салат можна подати як із теплими, так і з холодними креветками. На смак салату це не вплине. Натертий пармезан дає приємний смак, обов’язково його додайте.

Новорічний салат з креветками та манго

Дивіться також: Новорічний салат з курки та ананасу

Смачного!

Прокрутка до верху